Heerlijk vegetarisch
Miniwortel met ricotta en chili

We proberen allemaal ons steentje bij te dragen voor het behoud van onze mooie planeet. Wij maken bij elke menu minsten 1 van onze gerechtjes vegetarisch. Moest elke Belg wekelijks één dag zonder vlees inlassen, zou dat al een heus verschil uitmaken. Daarom koken we vandaag vegetarisch. Gezond, lekker en goed voor onze planeet!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 12 Miniwortels
  • 100 gram ricotta
  • 1 el Notenolie
  • 2 el Esdoornsiroop
  • 1 el Tomatenchutney
  • 1 koffielepel Sambal oelek
  • 1 Sjalot
  • 1⁄2 Puntpaprika
  • Olijfolie
  • Pindanoten
  • Pistache
  • Peper en zout

Bereiding:

Klop de ricotta en de limoen samen op met peper en zout naar smaak.Snij een halve puntpaprika en een sjalot heel fijn. Bak beide lang genoeg voor een fijne en zachte chili. Voeg dan de tomatenchutney, sambal oelek en de olijfolie toe.Schraap de worteltjes schoon en laat het stukje groen aan het begin zitten. Bak ze in de pan tot ze beetgaar zijn. Voeg de notenolie en de esdoornsiroop toe en kruid af met wat peper en zout.Afwerken doen we met gecrushte pindanoten en pistache. Smakelijk!

Koop hier je cadeaubon!

LET'S GET SOCIAL

Contact

Gastrobar ’t Genoegen
Raamstraat 3/Zuivelmarkt 8
3500 Hasselt

koekenhoreca@outlook.com
011/22 57 03

Openingsuren