‘T KLEINE GENOEGEN 1984

35 jaar geleden ontdekten wij ‘DE BRABANTSCHE HUYCK’ Deze oude patricierswoning uit 1652 lag verstopt in de Raamstraat, een klein kasseienstraatje in hartje Hasselt. De naam Brabantsche Huyck zou verwijzen naar de kapjes van de zusters die hier in een vrouwenziekenhuis werkten.

De authenticiteit van dit huisje inspireerde ons om er een gezellig. authentiek eethuisje te beginnen waar onze eerlijke, huisbereide gerechten onmiddellijk scoorden.

Door het grote succes konden we al snel uitbreiden en kochten we Raamstraat 4 erbij. Eindelijk genoeg ruimte, Jo kon met zijn keuken van de kelder naar boven verhuizen. Tweedehandstoestellen en meubeltjes werden langzaam vervangen en maakten het werken aangenamer. Met de jaren evolueerde de stijl van het restaurant mee met de tijd.

de-huyck

Hasseltse wijsheid

Wist je dat tegen het einde van de 16 eeuw bijna ieder Hasselts huishouden zijn eigen brandewijnketeltje had? 

SANTÉ

BUBBELS 2003

Elf jaar geleden trokken we naar Zuivelmarkt en begonnen een champagnebar uniek in België. De perfecte locatie om te  genieten van een lekker glaasje en hapje op het terras met uitzicht op het leukste plein van Hasselt.

SUZETTE 2015

Onze laatste creatie is het gezellige eethuis Suzette. Hier eet je’s middags een robuuste boterham, een hartige soep of lekkere croque met volkorenbrood en
groenten. We maken heerlijk krokante pannenkoeken, à la minute gebakken,
Brusselse wafels, huisgemaakt gebak, milkshakes en huisbereid ijs. Kan je niet kiezen, ga dan gewoon voor onze grote trots: onze kaastaart!

GASTROBAR 'T  GENOEGEN 2019

In 2018 verbonden we de panden van ’t Kleine Genoegen en Bubbels met elkaar. Hiermee werd de eenwording ingezet. Gastrobar ’t Genoegen werd geboren! BUBBELS, WINE, FOOD AND MORE! Wij willen U laten genieten van speelse en seizoensgebonden gerechten in een ongedwongen sfeer. Wij variëren van kleine proefgerechten tot echte maaltijdborden. Wij houden van de klassieke keuken maar laten ons evenwel inspireren door al die heerlijke wereldsmaken

SMAKELIJK