Onze geschiedenis

De meeste van jullie kennen ons nog als ’t Kleine Genoegen of de Bubbels, jullie kennen onze geschiedenis zeker al. Voor onze ‘nieuwe’ klanten, even alles op een rijtje. Wij waren niet altijd Gastrobar ’t Genoegen. Alles daarover in deze blog.

Het begon allemaal met Nicole Nysten, Johan
Koeken en een klein straatje ergens in het centrum
van Hasselt. Johan had gestudeerd aan de
Hotelschool in Hasselt en had enkele jaren gewerkt
bij Roger Souvereyns van het legendarische
Scholteshof.

In 1983 viel Nicole haar oog op een oud pand in de
Raamstraat, ‘De Huyck’. Het is één van de oudste
panden van Hasselt en volgens ons, één van de
mooiste. Na een heleboel renoveringswerken
opende ’t Kleine Genoegen, een gezellig restaurant
waar je lekker kon lunchen, verse taarten kon eten
of genieten van een heerlijke dagschotel.

Door het grote succes kon er uitgebreid worden en kwam raamstraat 4 erbij. Eindelijk genoeg ruimte, Johan kon met zijn keuken van de kelder naar boven verhuizen. Tweedehandstoestellen en meubels werden langzaam vervangen en maakten het werken aangenamer. Met de jaren evolueerde de stijl van het restaurant mee met de tijd. ’t Kleine Genoegen groeide tot een waar begrip in het centrum van Hasselt en stond als snel in alle boekjes en kranten.

Bubbels

Toen er in 2003 een klein pandje op de Zuivelmarkt te koop kwam dat grensde tegen het restaurant twijfelde Johan en Nicole geen seconde. Een nieuwe uitdaging! Ze startte een Champagnebar, iets wat Limburg nog niet kende. In de Bubbels was het altijd feest tot in de late uurtjes en de champagne vloeide er rijkelijk. De perfecte locatie om te genieten van een lekker glaasje met een hapje op het gezelligste plein van Hasselt.

Suzette

In 2015 kwam onze laatste creatie het gezellige eethuis Suzette, ook op de zuivelmarkt. Hier kon je ’s middags genieten van een robuuste boterham, een hartige soep of een lekkere croque met volkorenbrood en groenten. We maakten de lekkerste verse pannenkoeken, Brusselse wafels, gebak, milkshakes en huis gedraaid ijs. In 2020 werd Suzette overgenomen.

Horecagenen

Ondertussen hebben de 3 kinderen het overgenomen en zijn ’t Kleine Genoegen en Bubbels gefusioneerd tot Gastrobar ’t Genoegen. ‘Je kan wel stellen dat horeca bij ons in de genen zit’. Aperitieven kan nog steeds in onze bar en op het terras op de Zuivelmarkt. In het restaurant kan je nu genieten van een hoogstaand 4 of 5 gangen menu met aangepaste wijnen. In de toekomst kan je bij ons ook blijven slapen, er zijn namelijk plannen om kamers te maken op de zolder van het pand in de raamstraat.

Koop hier je cadeaubon!

LET'S GET SOCIAL

Contact

Gastrobar ’t Genoegen
Raamstraat 3/Zuivelmarkt 8
3500 Hasselt

koekenhoreca@outlook.com
011/22 57 03

Openingsuren